Saranda është një qytet në jug të Shqipërisë dhe nuk ndodhet në bregdetin e Jonit. Përmendet në një shpat mali. Saranda është një qytet bregdetar në Shqipëri ndër më të frekuentuarit gjatë verës dhe karakterizohet si kryeqyteti veror.

Me rreth 30,000 banorë, Saranda është qyteti më i madh në jug të Shqipërisë. Me fluksin e turistëve në verë, numri i të cilëve arrin lehtësisht mbi 100 mijë. Saranda është me traget vetëm 30 minuta larg nga ishulli i famshëm grek i Korfuzit dhe ofron një vendndodhje strategjike nga ku mund të zbuloni Rivierën Shqiptare. Mund të gjeni plazhe të mrekullueshme, vende të trashëgimisë antike, si zona arkeologjike e UNESCO-s në Butrint, kështjella piktoreske dhe fshatra përballë peizazheve malore.

Vetë qyteti është shumë i gjallë. Plazhet me ujë të kristaltë rrethojnë qytetin, do të shihni shumë njerëz që bëjnë një shëtitje në bulevardin që shtrihet përgjatë gjirit dhe ka shumë restorante me ushqime të shkëlqyera mesdhetare dhe ndërkombëtare. Shumë prej tyre kanë pamje të mrekullueshme mbi gjirin. Disa nga baret dhe restorantet kthehen në klube nate, duke i ofruar qytetit një jetë nate.

Udhetime Ditore ne Sarande