Restorantet

1. Nano Resort & Bio Foods

Fermë dhe restorant Bio i vendosur në periferi të Tiranës me kuzhinë tradicionale shqiptare të gatuar nga produktet e fermës.

   

2. Panorama Restaurant, Dajti

Restoranti panoramik ndodhet buzë malit Dajti, me pamje nga Tirana dhe lugina poshtë. Shërben verë dhe vakte tradicionale shqiptare.

   

3. Taiwan

Qendër moderne e zogjve me qendër me restorante italiane, peshku dhe mishi. Vendndodhje e shkëlqyeshme në parkun e Rinisë në rrugën kryesore, pranë të gjitha vendeve më të rëndësishme në Tiranë.

4. The Panoramic Bar and Restaurant / Sky Tower

Ky restorant rrotullues në qiell ju ofron pamje 360 gradë mbi Tiranën dhe malet përreth. Koha më e mirë për të vizituar është pasdite vonë për të shijuar ndryshimin e pamjeve dhe dritave të qytetit mbi një koktej ose vakt të shkëlqyeshëm.

   

5. Fiore

Restorant i famshëm që ofron gatim peshku dhe ushqim deti në stilin italian.

   

6. Sofra e Ariut

Restorant i madh i vendosur në një park në periferi të Tiranës. Oferta e uljeve të al-afreskut ka edhe vizitorë të kafshëve pasi ata vetëm enden lirisht nëpër kopshte. Restoranti shërben kuzhinë tradicionale shqiptare.

   

7. Rozafa

Restorant shumë i njohur për peshkun dhe prodhimet e detit i vendosur afër qendrës së qytetit. Ata shërbejnë këtu peshk të freskët të kapur në ujërat shqiptare.

8. Hotel Restaurant Bujtina e Gjelit

Hotel dhe restorant i bukur me pishinë të ndërtuar në stilin tipik shqiptar duke ndjekur traditën e shtëpive të vjetra të Tiranës, shumë të mbyllura në qendër të qytetit, duke ofruar specialitete tradicionale vegjetariane dhe mishi të këtij rajoni.

   

9. La Vita e Bella

Restorant i ri në treg që ofron stilin italian të gatimit të peshkut dhe prodhimeve të detit shoqëruar me verërat më të mira të njohura në botë. I ndodhur mu në qendër, afër Piramidës dhe ambasadave amerikane dhe italiane, është shumë i vendosur në skenën e Tiranës, falë shefit të famshëm të vlerësuar ndërkombëtarisht.

   

10. Era Restaurant

Zinxhir i bukur restorantesh me ushqime tradicionale shqiptare. Stili italian i gatimit duke përdorur produkte të freskëta dhe kryesisht lokale. Të gjithë restorantet janë të vendosura rreth qendrës së qytetit dhe janë lehtësisht të arritshme.