Vlora

Vlora është një qytet i vjetër i themeluar në shekullin e gjashtë p.e.s., i njohur fillimisht me emrin Aulona. Vlora ndodhet në një vend të bukur, përballë gadishullit të Karaburunit dhe Sazanit Ishull dhe i rrethuar nga plazhe dhe rërë shkëmbore.

 

Shumë e rekomanduar per tu vizituar është Xhamia Muradije, vepra e vetme e mbetur në Shqipëri nga arkitekti i famshëm Sinan i Madh, i ndërtuar në vitin 1542. Në majë të kodrës me pamje nga qyteti është pika fetare e Kuzum Babës.

 

Vlora është pika fillestare e rivierës shqiptare dhe është një nga zonat më të frekuentuara të turizmit shqiptar “Diell dhe Det”. Të vendosura në këtë rajon janë parqet arkeologjike Orikum dhe Amantia, dhe Parku Kombëtar Llogara.

Vlora

Eksploroni vendin

Vlora
E pa vlerësuar 0 Rishikim
1H
nga
€60

Shiko më shumë

Vlora
E pa vlerësuar 0 Rishikim
nga
€60 /night
Vlora
E pa vlerësuar 0 Rishikim
nga
€91 /night
Vlora
E pa vlerësuar 0 Rishikim
nga
€56 /night
Vlora
E pa vlerësuar 0 Rishikim
nga
€56 /night
Vlora
E pa vlerësuar 0 Rishikim
nga
€61 /night
Vlora
E pa vlerësuar 0 Rishikim
nga
€48 /night
Vlora
E pa vlerësuar 0 Rishikim
nga
€50 /night
Vlora
E pa vlerësuar 0 Rishikim
nga
€95 /night

Shiko më shumë

Hartat e Qytetit