Ohër/Unesco, Udhëtim Një Ditor

E pa vlerësuar nga 0 rishikimesh
0/5
0% e të ftuarve të rekomanduar

Lista e dëshirave

Interesi i njerëzve: 0

Kohëzgjatja

1H

Përshkrim

Takimi ne hotel. Udhëtim drejt Ohrit herët në mëngjes.

Niseni në drejtim të liqenit të Ohrit, i quajtur “Perla Blu e Ballkanit”. Do të kalojmë rrugën piktoreske, më pas do të kalojmë kufirin me Maqedoninë.

Nëse jeni të interesuar të eksploroni shtresat e historisë të shtrira në kodrën e Ohrit, dëshironi të dëgjoni historinë e qytetit, dëshironi të shihni arkitekturën autentike dhe të shijoni ikonat dhe afresket e shumta të stilit bizantin, Ohri është vendi i përsosur. Është qyteti më i madh në liqenin e Ohrit dhe qyteti i tetë më i madh në vend. Qyteti është i pasur me shtëpi dhe monumente piktoreske dhe turizmi është mbizotërues.

Do të keni mundësinë të mësoni pse qyteti dhe Liqeni i Ohrit ruhen nga UNESCO si vend me rëndësi mjedisore, historike dhe kulturore.

Do të mbërrijmë në Ohër në orën 11:00 dhe do të fillojmë turin në këmbë të qytetit të vjetër të Ohrit.

 

Vizitat janë planifikuar si më poshtë:

- Kisha e Sv. Borodica (Shën Nëna)- Manastiri kushtuar Shën Nënës së Zotit – të Papërlyer (Sv. Borodica Prechista)

- Teatri antik- I ndërtuar në vitin 200 para Krishtit dhe është i vetmi teatër i tipit helenistik në vend.

- Kisha Katedrale e Shën Sofisë - e ndërtuar midis shekullit të 11 dhe 14 - dikur selia e Kryepeshkopit

- Kisha e vogël e Shën Jovanit - Kaneo - qëndron i vetëm mbi një shkëmb në liqen duke dhënë një pamje spektakolare të liqenit dhe maleve përreth

- Kalaja e Ohrit - kryeqyteti i Perandorisë së Parë Bullgare gjatë sundimit të Car Samuelit të Bullgarisë në fund të shekullit të 10-të

- Muzeu i qytetit

 

Arkitektura tipike e Ohrit janë vetëm disa nga vendet e Ohrit të njohura si "qyteti i 365 kishave".

Do të vizitojmë gjithashtu disa galeri arti dhe punishte të perlës së famshme të Ohrit dhe të vetmen punëtori të letrës së punuar me dorë - një zanat që mbeti i pandryshuar që nga shekulli II p.e.s.

Dreka në restorant peshku – mundësi për të shijuar troftën e famshme të Ohrit.

Pasdite do të nisemi drejt kufirit shqiptar të Qafthanës dhe do të kthehemi në hotel në Durrës.

 

Në këtë çmim përfshihen:

  • Ekskursione sipas itinerarit
  • Transporti me autobus privat me kondicioner
  • Udhërrëfyes profesional
  • Taksat vendore

Në këtë çmim nuk përfshihen:

  • Tarifat e hyrjes /totali 6 Euro/person/opsionale
  • Dreka, 10 euro/personi/opsionale
  • Këshilla 

Çmimi per person 115 EUR'

Excursion Type

Cultural
Activities

Rishikimet

0/5
E pa vlerësuar
Bazuar në 0 rishikim
Shkëlqyeshëm
0
Shumë mirë
0
Mesatare
0
I keq
0
E tmerrshme
0
Asnjë rishikim
Ju duhet hyni për të shkruar përmbledhje

System Admin Verifikuar

Anëtar që prej Apr 2021

nga €60

Çmimet shtesë:

({{type.price_type}})
{{type.price_html}}
({{type.price_type}})
{{ type.price }}%
{{ formatMoney(type.price) }}
  • {{total_price_html}}
  • {{pay_now_price_html}}
nga
€60
0 Rishikim